top of page

איך מבטיחים את בטחון ישראל? (29.10.2023)

עודכן: 22 בנוב׳ 2023




אסון ה-7.10 והמלחמה שנכפתה על ישראל מוכיחים שכשלה הקונספציה לפיה אפשר "לנהל את הסכסוך". בוובינר שארגן אמש הפורום, הציג פרופ׳ ווימר מאוניברסיטת קולומביה מחקר השוואתי גלובלי ממנו עולה שכדי להגיע לפתרון יציב של סכסוכים אתנו-לאומיים מורכבים וממושכים, כפי שהיה למשל בסרביה-קוסובו, בוסניה, וצפון אירלנד, נדרשת מעורבות בינלאומית.

לישראל יש היום הזדמנות נדירה לגייס מעורבות בינלאומית אוהדת. מדינות רבות בעולם הכריזו על חמאס כעל ארגון טרור. המשטר האיראני וארגוני טרור שפועלים עמו בשיתוף פעולה מתוך מדינות אחרות, כמו חמאס ברצועת עזה, חזבאללה בלבנון והח'ותים בתימן מציבים סיכונים של ממש למרבית מדינות המזרח התיכון. לפיכך, המאבק של ישראל בחמאס הוא חלק מתמונת מאבק רחב יותר, אזורי ואף גלובלי. ארה"ב, בריטניה, גרמניה ומדינות דמוקרטיות רבות נוספות, כמו גם רוב מדינות ערב דוגמת מרוקו, מצרים, ירדן וסעודיה, רואות בארגונים הג'האדיסטים איום משמעותי שיש למגר תוך יצירת בריתות לשמירת הביטחון.

אנחנו לא יכולים ולא צריכים למגר לבדנו את האסלאם הפונדמנטליסטי, מאיראן ועד תימן. אנחנו צריכים לנצל את ההזדמנות להקמת קואליציה אזורית ובינלאומית שתוכל להביס את החמאס, כפי שנעשה במקרה של דאע"ש. רק קואליציה כזו תוכל להבטיח שההישגים הצבאיים של צה״ל יבטיחו את ביטחון ישראל לטווח הארוך.

אבל, לצורך כריתת בריתות והקמת קואליציה בינלאומית נדרשת ממשלה מתפקדת. הממשלה הנוכחית, שכבר שלושה שבועות עסוקה בהתחמקות מאחריות, ביצירת ג'ובים למקורבים, באיום על מבקריה, ובדרדור המצב גם בגדה המערבית, אינה ממלאת את תפקידה להבטיח את בטחונה של מדינת ישראל.

יתר על כן, ממשלה שחבריה נתונים באשליות לפיהן הפרה בוטה של החוק הבינלאומי מצד ישראל תזכה לתמיכה בינלאומית כלשהי - מסוכנת לכולנו. ממסמך של אגף מדיניות במשרד המודיעין מיום 13.10.2023 עולה כי מחברי המסמך סבורים כי פינוי של האוכלוסיה ברצועת עזה לסיני ומניעת חזרתם הינו פתרון אפשרי ארוך טווח (להבדיל מהתפנות זמנית בעת הלחימה). זוהי תפיסה שלא רק שהיא אינה חוקית, היא אינה מעשית ועצם הצגתה על ידי גורמים ממשלתיים מסכנת את ישראל ומאיימת קשות על בטחונה.

הצטרפו אלינו למאבק למען מדינת ישראל בטוחה.

18 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page